Bra statistikkällor för internetanvändande och e-handel

Stått inför ett gäng mellanchefer och försökt få dem att förstå att digital marknadsföring handlar om mer än att följa modetrender inom kommunikation?

Statistik är alltid ett bra argument. De flesta vet inte att vårt internetanvändande, och hur mycket pengar som omsätts i e-handeln, är något som räknas och förs in i tabeller av statliga statistikmyndigheter. Och att det pågått i minst 10 år.

Själva statistiken talar ett tydligt språk i sig: i Nordeuropa är ofantligt stora delar av befolkningen internetanvändare (över 80 % i Sverige), har smartphone (65 % av mobiltelefonägarna i Sverige) och handlar på nätet (65 % av svenskarna de senaste tre månaderna). Vilket betyder att de flesta av mellanchefernas kunder använder internet, har smartphone och handlar på nätet. Oavsett bransch, yrke eller geografi.

Här brukar mellancheferna börja lyssna mer aktivt och bli intresserade. Sen behöver man så klart komplettera med branschstatistik och kundundersökningar för att få en mer anpassad bild till verksamheten. Men den offentliga statistiken är en bra början som räcker långt.

Tips på bra offentliga internetstatistik i Sverige, Norden, Europa, Världen:

Posted in Statistik
Taggar , , ,
0 comments on “Bra statistikkällor för internetanvändande och e-handel
1 Pings/Trashbacks för "Bra statistikkällor för internetanvändande och e-handel"
  1. […] Här finns fler statistikkällor som rör internetanvändning i Sverige, Europa och världen. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*